Några smaskiga nyttiga nya recept!

Snabb linsgryta

Linser är både närande och mättande. Bästa proteinkällan bland växter med lite fett och mycket fibrer. Billigt och rikt på näring!!

5 dl vatten + 1 msk lantbuljong utan jäst(finns på hälsokosten)
1,5 dl röda linser
2 morötter
2 röda lökar
2 mogna tomater
2 msk ekologisk tomatpuré
1 msk olivolja
2 tsk spiskummin
2 tsk curry
½ deciliter hackad bladpersilja
1 tsk havssalt ( smaka av innan - buljongen kan ibland ge den sälta du behöver)
 
Koka linserna i buljongen ca 15-20 minuter. Slå av det mesta av vattnet då de är mjuka - men spara lite av den goda buljongen till grytan. Hacka lök, slanta morötterna tunt, och tomaterna grovt.
Fräs spiskummin och curry i olivolja. Tillsätt tomatpurén. Blanda ned lök, morötter och tomaterna och låt fräsa med några minuter. Blanda ned linserna och bladpersiljan. Späd med lite av den goda buljongen. Låt koka samman 15 minuter på svag värme.
 
Servera med en blandad grönsallad och ev. råris kokt i buljong om du är mycket hungrig




Vegowraps med cashewpesto  - (doppas i shoyosås vid bordet)
1 morot
1 fänkål
3 stavar blekselleri
1 gul paprika
1/3 huvud savoykål
Rispapper

Caschewpesto
3 dl lättrostade caschewnötter
1/2 - 1 dl olivolja
5 droppar sesamolja
Havssalt/peppar
Koriander 1 dl hackad
Finstrimla alla grönsakerna och blanda.
Blötlägg rispapperen i kokhett vatten i 10 sekunder och lyft upp och lägg mellan rena torra handdukar. Tag isär papperen så de ej klibbar ihop. Tag ett rispapper och lägg grönsakerna och peston i mitten. Rulla till hälften, vik in kanterna och rulla färdigt.


Shoyosås
1 dl rapsolja
1 dl shoyosoja
1 msk dijonsenap original
1 tsk sambal oelek
1/2 dl finhackad slätbladig persilja


Dryck  -
ingefärsthe med kardemumma kärnor i ett vackert glas

Agavetårta ( detta för att visa at det inte är tråkigt att äta nyttigt!!!!!!)
5 dl paranötter
2 dl dadlar torkade
2,5 dl cashewnötter blötlagda i en timma
2,5 dl mandlar blötlagda i en timma
1/2 citron saften av och rivet skal
1 dl agavenektar
1 dl kokosolja
1 tsk vaniljsocker
2 bananer
Hallon
Passionsfrukt

Mixa paranötter och dadlar till en tjock smet. Bred ut massan i en kakform till en jämn och platt botten.
Mixa cashew, mandlar, citronsaft, agavenektar, olja, vanilj, banan och lite vatten till en slät smet. Bred ut på tårtbotten.
Mixa banan, hallon, passionsfrukt. Bred ut på toppen. Garnera med frukt och bär. Ev lite myntalöv.


Ställ in i frysen 3-4 timmar.



Magstimulerare ( kan tas innan måltid 1 tsk)
1-2 tsk malen ingefära
1-2 tsk gurkmeja                                            
2 tsk pressad citron
en gnutta salt
2 tsk vatten
 
Tag 1 tsk av blandningen före varje måltid.

Receptet från tv3 du är vad du äter hemsida


Kommentarer
Postat av: angi

Tack detsamma =)
Ja det är inte alls kul när ens bil inte funkar !
Hmm maten låter kanoners:) ha en fin da

2008-03-13 @ 18:34:02
URL: http://aglca.webblogg.se

Skriv något snällt här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

din mejl eller epostadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0